Vaaliteemat

Kuntapiirros_Suomi-01-e1485419496207

Jere Riikonen (Kuntavaaliteemat 2017 Porvoo):

1.

Haluaa säilyttää laadukkaat Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä niitä koskevan päätösvallan porvoolaisten omissa käsissä epäselvän maakuntauudistuksen ja kuntauudistuksen tulevissa vaiheissa.

2.

Haluaa säilyttää koulupalvelut kattavana ja laadukkaina.
Porvoon on säilytettävä mahdollisemman laaja kyläkouluverkko ja kaikille lapsille sekä nuorille on turvattava terveellinen ja asianmukainen opintoympäristö perustasolla ja toisen asteen opinnoissa.

3.

Haluaa kehittää Porvoon kaupungin vetovoimaisuutta ja kilpailukykyä.
Matkailun peruspalvelut on saatava parempaan kuntoon ja Porvoon imagoa on kehitettävä makujen ja hyvän ruoan kaupunkina. Kaavoituksessa on lisättävä erilaisten asumis- ja yritystonttien tarjontaa. Pehmeinä vetovoimatekijöinä kaupungin on panostettava liikunta-, vapaa-ajan- ja harrastetoimintojen monipuoliseen kehittämiseen (puistot, kentät, salit ja hallit). Junaratayhteys pitäisi rakentaa vanhan Porvoo-Sipoo-Kerava-Helsinki radan pohjalta. Lauantaisin pitäisi olla ilmainen pysäköinti kaupungin keskustassa, koska se lisäisi kauppojen vetovoimaa.

p.s. Lisätietoja löytyy tarkemmin tutustumalla tämän kotisivun kirjoituksiini ja aloitteisiini sekä FB-sivuihini.

——————————————————————————————————–

Jere Riikonen (EU-vaalit 2014):

Ajaa Suomen etua Itämeri-politiikassa

EU-jäsenvaltioiden ja Venäjän on sitouduttava Itämeri-strategian toteuttamiseen. Suomesta on tehtävä Itämeri-politiikan johtava maa EU:ssa. Suomi on Itämeren suojelukomission (HELCOM) isäntämaa ja maailman kehittynein arktisen meriteollisuuden maa. Meriklusterin kehittämisessä on suuret kasvumahdollisuudet.

 

Vastustaa liittovaltiokehitystä

Vastustaa yhteisvelkaa, eurobondeja, euroalueen omaa budjettia ja EU:n budjetin kasvattamista. EU-yhteistyö ei saa olla pyrkimystä elää toisten kustannuksella, vaan jäsenmaissa on tehtävä rakenteellisia uudistuksia ja vastuullista talouspolitiikkaa. Yhteisvaluutta Euron korvaavista vaihtoehdoista on tehtävä selvitykset kilpailukykymme ja päätöskykymme turvaamiseksi.

 

Haluaa elinvoimaisen Suomen

Henkisen näköalan pitää laajeta. Suomen on pyrittävä suurempaan omavaraisuuteen ruoan ja energian tuotannossa. Teollisuuden elinvoimaisuus ja säilyttäminen on otettava prioriteetiksi. Suomen ei pidä jäädä EU-politiikan normiston vangiksi. EU:n Energia- ja ilmastopolitiikkaan on otettava enemmän globaalia näkökulmaa, jotta liikkuminen, asuminen ja työnteko säilyvät kohtuullisella hintatasolla.